Lessen menu

Lessen in beeld

Zig-zag chacha

De Zig-zag chacha is een lijndans die is "omgebouwd" tot een eenvoudige rolstoeldans. De Zig-zag kan dus gedanst worden samen met niet-rolstoelgebruikers en is - mits enige aanpassing -  geschikt voor dansers in elektrisch aangedreven rolstoelen en rollatordansers.
Meer info of pasbeschrijving: info@dansprovant.be

 

Grote Ronde

De Grote Ronde is een rondedans bestaande uit enkele envoudige bewegingen, erg geschikt voor beginners. Deze dans kan op de voeten, in de rolstoel en met de rollator gedanst worden. Ook hier weer aandacht voor de rollator-dansers bij het achterwaarts stappen. Deze dans vraagt om leuke aantrekkelijke muziek die uitnodigt om te stappen.

Meer info en pasbeschrijving: info@dansprovant.be

Hip hop

De Hip-hop vraagt om de typische hip-hop of streetdance muziek met sterke beat. De dansbewegingen zijn iets heftiger dan bij de Zig-zag of Grote Ronde. Het bewijst dan weer dat rolstoeldansen ook uitdagend en energetisch kan zijn.

Info en pasbeschrijving: info@dansprovant.be

Jeruzalema

Ook in het rolstoeldansen volgen we de hyps. Elke dans kan omgezet worden naar het rolstoeldansen. Kijk maar eens hoe we Jeruzalema hebben "vertaald".

Info: info@dansprovant.be

Bachata

De Bachata is een dans uit de Dominkaanse Republiek. Typisch zijn de heupbewegingen die moeilijk om te zetten zijn naar het rolstoeldansen. Maar dat neemt niet weg dat we de sfeer van de dans proberen te benaderen. De bedoeling is toch dat we op hedendaagse muziek kunnen bewegen.

Meer info: info@dansprovant.be

Square

De Square is een Amerikaanse dansstijl waarbij een "caller" (roeper) de variaties roept die door de dansers moeten uitgevoerd worden. De dansers staan in een vierkant (vandaar de naam square)  van 4 met tegenover mekaar de "leaders" (de leiders) en de "followers" (de volgers). De leaders voeren eerst een beweging uit, de volgers doen daarna hetzelfde. Weer een ander muziekje, leuk toch !

Meer info: info@dansprovant.be

 

Tango

De Tango hoort thuis in het rijtje van de salondansen, ook wel ballroomdansen genoemd. We dansen in onze club ook de Engelse Walz, de Quickstep, de Weense Walz enz . In "ballroom" dansen we als koppel. De kunst is hier om twee rolstoeldansers met mekaar dezelfde of op elkaar afgestemde dansbewegingen te laten uitvoeren, liefst zonder te botsen ! Typisch in de ballroom-tango zijn de korte ritmische bewegingen, ook "staccato" genoemd. Dat is helemaal anders in de Argentijnse tango.

Info: info@dansprovnat.be

Paso Doble

De Paso Doble maakt eveneens deel uit van het Ballroom Dance-repertoire, maar in dit geval spreken we van de Latijns-Amerikaase dansen, terwijl de Tango tot de "standaarddansen" behoort. Origineel verwijst de Paso Doble naar het Spaanse stierengevecht waarbij de man de torrero is en de vrouw... inderdaad, de stier, maar soms ook de capo. In elk geval is het een aantrekkelijke muziekstijl die zeker ook thuis hoort in ons programma.

Info: info@dansprovant.be

De Country Walz – Dansdag 2018

Elk jaar organiseert Para Dance Belgium ( = Belgische rolstoeldansclubs) een nationale dansdag waarbij elke club een demo brengt en elke instructeur een dansje aanleert. In 2018 had de Dansdag plaats in Ranst "Den Boomgaard" en was Dansprovant de organiserende club. Onze dansleraar Leona leert hier de "Country Walz" aan. De uitdaging is om een dans te brengen die uitnodigend is maar toch eenvoudig genoeg om aan een grote groep mensen aan te leren.  

Info: info@dansprovant.be 

Man of La Mancha – Dansdag 2018 (choreografie Linda Küll)

Tijdens de Nationale Dansdag van Para Dance Belgium in Ranst in 2018, presenteerde onze club de "Man of La Mancha". De choreografie is van één van onze assistenten, Linda Küll. De dans is nog steeds een succesnummer in onze club. Prima Linda !

Info: info@dansprovant.be

De Wandelaar – Demo KVG Malle 2019

Wouter, één van onze dansers is lid van de KVG van Malle. Samen met Wouter gaven een aantal van onze leden een demonstratie op een evenement van deze KVG-afdeling.  Het probleem bij demonstraties en initiatie op verplaatsing is dat wij met de rolstoelen altijd wel veel plaats nodig hebben. Maar zoals je ziet, trekken we goed onze plan.

Info: info@dansprovant.be

Marcel en Linda Smet-Küll in Warchau

Naast het recreatieve rolstoeldansen is er uiteraard ook het competitieve internationale "Wheelchair Dancing". Enkele van onze leden doen het op het sportieve vlak ook bijzonder goed. Hier zie je Marcel Smet en Linda Küll aan het werk in de "standaarddansen duo" (duo = 2 rolstoeldansers samen) in de "Open Polish" te Warchau. In de Tango kijken ze een beetje boos, maar dat hoort nu eenmaal bij deze dans, karakter en passie !

Info: info@dansprovant.be

Sofie Cox in Frankfurt

Ons lid, Sofie Cox, behoort tot de wereldtop in de "Freestyle". Ze was finalist op de laatste Europese (2de ) en de wereldkampioenschappen (4de). In Freestyle-categorie kies je zelf de muziek en de daarbij horende choreografie en mag de presentatie maximaal 2 minuten duren. De juryleden geven punten op de technische vaardigheden, de choreografie, de presentatie en de muzikaliteit.  De Freestyle is momenteel bijzonder populair bij de dames in het internationale circuit.

Info: info@dansprovant.be

Een maritieme opwarming

We beginnen een dansles steeds met een opwarming. Vooral de romp, de armen en de polsen moeten wat beweging krijgen vooraleer we starten met het aanleren van nieuwe dansen of de herhaling ervan. Een opwarming hoeft niet altijd saai te zijn. Hier troseren we samen met Bart Kaël de woeste zee. Dat sommige een beetje zeeziek zijn valt niet te vermijden. 

Info: info@dansprovant.be

 

LOVE-it

Door de corona-pandemie kunnen we al maanden geen dansles meer geven in onze vertrouwde zaal in Ekeren. Niettemin willen we aan onze leden toch enkele nieuwe dansen presenteren, maar dan in "huiskamer-modus".  Een ruimte van 3 meter op 3 meter volstaat om deze dans uit te voeren. De titel van het liedje "LOVE" is ook een boodschap van ons, de dansleraren, aan de dansers. Ook wij missen jullie !
In deze LOVE-it voeren we met de rolstoel dansbewegingen uit volgens de letters van het woord de L, de O, de V en tenslotte een kleine e. Iedereen kan dit thuis ook eens proberen, maar zet eerst even de Chinese vaas weg...

Info; info@dansprovant.be

Het Vliegmachien

Ook dit is een nieuwe dans in "huiskamer-modus" die we, naast de uitvoering in de rolstoel, ook uit volle borst kunnen meezingen. We hopen dat Eddie vanuit de hemel - en samen met de engelen- kan instemmen met onze choreografie. Wij zijn hem in elk geval dankbaar voor dit leuke liedje.

Info: info@dansprovant.be

Sirtaki (choreografie Els Kusters)

Griekse muziek is altijd aantrekkelijk en doet ons dromen van ... Onze collega Els Kusters uit Nederland maakte een toffe choreografie op "Het leven danst sirtaki" van Jan Smit.  Prima Els ! Bedankt.

Info: info@dansprovant.be

De dansrolstoel en de veiligheid, de basisbewegingen en combinaties van bewegingen

In een rolstoeldansclub zijn ook steeds een aantal mensen actief die niet zelf rolstoelgebruiker zijn; vrijwilliers die helpen, familieleden of begeleiders van onze dansers, studenten ergotherapie, L.O., kine ... die een kijkstage doen enz. Zij willen ook wel eens plaatsnemen in één van onze reserve-dans-rolstoelen en meedoen. Zo ontdekken ze dan hoe leuk rolstoeldansen kan zijn.
Vandaar dit kort kennismakings-filmpje dat hen kan voorbereiden op het deelnemen aan het dansen tijdens onze lessen.  

Info: info@dansprovant.be

 

Contact


Locatie

Dansprovant
Bachlaan 9, 2960 Brecht

tel

+32 (0)475 96 57 97
+32 (0)475 41 78 13

email

jef.boudewijnsnull@gmail.com
lpellensnull@hotmail.com

Volg ons


 

© 2015 - 2021   All web projects