Lessen menu

Lessen in beeld

Compilatie - Dansprovant in actie

Compilatie - Demo’s en events

Marcel en Linda Smet-Küll in Warchau

Naast het recreatieve rolstoeldansen is er uiteraard ook het competitieve internationale "Wheelchair Dancing". Enkele van onze leden doen het op het sportieve vlak ook bijzonder goed. Hier zie je Marcel Smet en Linda Küll aan het werk in de "standaarddansen duo" (duo = 2 rolstoeldansers samen) in de "Open Polish" te Warchau. In de Tango kijken ze een beetje boos, maar dat hoort nu eenmaal bij deze dans, karakter en passie !

Info: info@dansprovant.be

Sofie Cox in Frankfurt

Ons lid, Sofie Cox, behoort tot de wereldtop in de "Freestyle". Ze was finalist op de laatste Europese (2de ) en de wereldkampioenschappen (4de). In Freestyle-categorie kies je zelf de muziek en de daarbij horende choreografie en mag de presentatie maximaal 2 minuten duren. De juryleden geven punten op de technische vaardigheden, de choreografie, de presentatie en de muzikaliteit.  De Freestyle is momenteel bijzonder populair bij de dames in het internationale circuit.

Info: info@dansprovant.be

Een maritieme opwarming

We beginnen een dansles steeds met een opwarming. Vooral de romp, de armen en de polsen moeten wat beweging krijgen vooraleer we starten met het aanleren van nieuwe dansen of de herhaling ervan. Een opwarming hoeft niet altijd saai te zijn. Hier troseren we samen met Bart Kaël de woeste zee. Dat sommige een beetje zeeziek zijn valt niet te vermijden. 

Info: info@dansprovant.be

 

Sirtaki (choreografie Els Kusters)

Griekse muziek is altijd aantrekkelijk en doet ons dromen van ... Onze collega Els Kusters uit Nederland maakte een toffe choreografie op "Het leven danst sirtaki" van Jan Smit.  Prima Els ! Bedankt.

Info: info@dansprovant.be

Het Vliegmachien

Ook dit is een nieuwe dans in "huiskamer-modus" die we, naast de uitvoering in de rolstoel, ook uit volle borst kunnen meezingen. We hopen dat Eddie vanuit de hemel - en samen met de engelen- kan instemmen met onze choreografie. Wij zijn hem in elk geval dankbaar voor dit leuke liedje.

Info: info@dansprovant.be

LOVE-it

Door de corona-pandemie kunnen we al maanden geen dansles meer geven in onze vertrouwde zaal in Ekeren. Niettemin willen we aan onze leden toch enkele nieuwe dansen presenteren, maar dan in "huiskamer-modus".  Een ruimte van 3 meter op 3 meter volstaat om deze dans uit te voeren. De titel van het liedje "LOVE" is ook een boodschap van ons, de dansleraren, aan de dansers. Ook wij missen jullie !
In deze LOVE-it voeren we met de rolstoel dansbewegingen uit volgens de letters van het woord de L, de O, de V en tenslotte een kleine e. Iedereen kan dit thuis ook eens proberen, maar zet eerst even de Chinese vaas weg...

Info; info@dansprovant.be

De dansrolstoel en de veiligheid, de basisbewegingen en combinaties van bewegingen

In een rolstoeldansclub zijn ook steeds een aantal mensen actief die niet zelf rolstoelgebruiker zijn; vrijwilliers die helpen, familieleden of begeleiders van onze dansers, studenten ergotherapie, L.O., kine ... die een kijkstage doen enz. Zij willen ook wel eens plaatsnemen in één van onze reserve-dans-rolstoelen en meedoen. Zo ontdekken ze dan hoe leuk rolstoeldansen kan zijn.
Vandaar dit kort kennismakings-filmpje dat hen kan voorbereiden op het deelnemen aan het dansen tijdens onze lessen.  

Info: info@dansprovant.be

 

Contact


Locatie

Dansprovant
Bachlaan 9, 2960 Brecht

tel

+32 (0)475 96 57 97
+32 (0)475 41 78 13

email

jef.boudewijnsnull@gmail.com
lpellensnull@hotmail.com

Volg ons


 

© 2015 - 2021   All web projects